Lad os træne

THAIBOKSNING

Oprindelsen af Muay Thai, også kendt som Thaiboksning, er ukendt. Stort set alle vigtige historiske dokumenter om Muay Thai og Thailands historie generelt blev destrueret, da burmeserne nedbrændte Ayutthaya, Thailands gamle hovedstad, i 1767.

Det man ved er, at der i Thailand, helt tilbage til 1400-tallet, har været tradition for at afgøre uenigheder med en ubevæbnet kamp. Man ved, at det allerede i 1590 var en del af den militære træning på grund af at Thaiboxing teknikker kunne slå modstanderen ihjel. I starten af 1700-tallet blev det en regulær og populær folkesport i hele Thailand som i dag kan opleves på national stadium
Lumpini eller Ratchadamnoen Boxing Stadium.

Træning af Muay Thai i skolerne blev forbudt i 1921 på grund af alvorlige skader. Oprindeligt blev der kæmpet uden runder, med hampereb om hænderne og kokosnød-skaller som skridtbeskyttere. Først i 1930’erne, på grund af vestlig indflydelse, blev der indført vægtklasser, 3-minutters runder og udstyr som det kendes fra boksning.

Thaiboxing er senere hen blevet videreudviklet til K1 som er den største turnering i verden hvor alle stilarter kan stille op. Typisk vinder Thaiboxere disse turneringer pga. deres farlige teknikker, hårde slag og spark som nedbryder modstanderen hurtigt.

Læs mere om Thaiboxing
her.

Scroll to Top