Thaiboxing

Hvad er Thaboksning?


Muay thai eller også kendt som Thaiboksning oprindelse er ukendt. Stort set alle vigtige historiske dokumenter om Muaythai og Thailands historie generelt blev destrueret, da burmeserne nedbrændte Ayutthaya, Thailands gamle hovedstad, i 1767.


Det man ved er, at der i Thailand, helt tilbage til 1400-tallet, har været tradition for at afgøre uenigheder med en ubevæbnet kamp. Man ved, at det allerede i 1590 var en del af den militære træning pga. Thaiboxing teknikker kunne slå modstanderen ihjel.  I starten af 1700-tallet blev det en regulær og populær folkesport i hele Thailand som idag kan opleves på national stadiumet Lumpini eller Ratchadamnoen Boxing Stadium


Træning af Muaythai i skolerne blev forbudt i 1921 på grund af alvorlige skader.  Oprindeligt blev der kæmpet uden runder, med hampereb om hænderne og kokosnød-skaller som skridtbeskyttere. Først i 30'erne, på grund af vestlig indflydelse blev der indført vægtklasser, 3-minutters runder og udstyr som det kendes fra boksning.


Thaiboxing er senere hen blevet videreudviklet til K1 som er den største turnering i verden hvor alle stilarter kan stille op. Typisk vinder Thaiboxer disse turneringer pga. deres farlige teknikker, hårde slag og spark som nedbryder modstanderen hurtigt. Læs mere om Thaiboxing her.


Billeder fra Thaiboxing træning hos Fairtex i Bangkok, Thailand.


thaiboksning træningslejr i Thailand Fairtex

Læs artikel fra Roskilde Dagblad

8. december 2014 HER